december 16, 2016 10:56 am

Amatørgolfer: Golffitness i vinterhalvåret sænker mit handicap
For horsensianske Lars Hansen har den nyeste fysisk træning fra lokale fysioterapeuter hjulpet ham med at forbedre sit golfspil, sin fysiske form og med at holde sig skadesfri.

Undersøgelser viser, at for at klare sig godt på golfbanen er det vigtigt at være i god fysisk form. Så da den 48-årige golfentusiast Lars Hansen fik besøg af en fysioterapeut på sit elitegolfhold, der fortalte ham om fordelene, meldte han sig til golffitness for at komme i bedre form. En beslutning han bestemt ikke fortryder. Han fandt nemlig hurtigt ud af, at træning og udstrækning hjalp ham på golfbanen.

Træning for alle
Når FysioDanmark Horsens på Høgh Guldbergs Gade 36 C starter ny holdtræning for golfspillere den 4. januar, er der ingen tvivl om, at Lars Hansen vil være at finde i træningslokalet. Efter at have deltaget på et tidligere golftræningshold kender han til de mange fordele.

– Jeg vil opfordre folk til også at samles om golf i de kolde måneder. Golftræning er givende for alle uanset golfhandicap, da trænerne hos FysioDanmark Horsens forstår at sætte sig ind i, hvad den enkelte golfspiller har brug for. Foruden at forbedre mit golfspil har jeg også fået en stor viden om udstrækning, som har forbedret min ryg. Vi bliver udfordret ved at arbejde med forskellige redskaber og kommer omkring de fleste muskler. Jeg håber, at titlen som Golfklinik kan lokke flere horsensianere til, da deres store viden og golfforløb kan forbedre ens fysik både på og udenfor banen, fortæller Lars Hansen.

Golfklinik med erfaring og ny viden
Martin Christensen har siden 2012 arbejdet med screening og træning af golfspillere ud fra konceptet i Golfklinik.dk.  I 2016 blev han yderlig Certificeret TPI golf terapeut. Janick Birkehøj er med baggrund i bachelor i idræt, idrætsfysioterapeut og certificerede golffysioterapeuter det nye input ift styrketræningsdelen. For at horsensianske golfmotionister kan sænke deres handicap og undgå golfskader vil de to fysioterapeuter dele ud af deres viden på den nye Golfklinik hos FysioDanmark Horsens.

– Vi har begge erfaring fra idrættens verden og kender til vigtigheden af tests og træning. En forudsætning for at klare sig godt på golfbanen er at være i god fysisk form. Ved at have fokus på styrke, bevægelighed og holdning laver man de korrekte sving på banen, der giver mere længde og i sidste ende kan man undgå skader, uddyber Martin Christensen.

Den 14 og 21. december kl 18.30 vil der blive afholdt en infoaften hos FysioDanmark Horsens, hvor alle kan komme og høre mere om fordelene ved at målrette sin golftræning. Se yderligere informationer her

Golfklinik er specialiseret i fysisk træning samt forebyggelse og behandling af golfrelaterede skader. De to stiftere, Jakob Nees og Martin Lauridsen, samarbejder med Dansk Golf Union og bistår med den fysiske træning af alle danske golflandshold. Læs mere her