GLAD træning

Med GLAD træning får du et Godt Liv med Artrose i Danmark. Oplever du smerter, træthed, skurren fra hofte eller knæ? Er atrose måske årsagen til dine smerter? Så er du den perfekte kandidat til vores GLAD træning-forløb. Du deltager i et 6-8 ugers træningsforløb med træning to gange ugentligt på hold. Du får undervisning á ca. 1,5 times varighed, en individuel konsultation hos en fysioterapeut samt en individuel opfølgning tre måneder efter træningens ophør.

Hvad er GLAD træning?

GLAD træning er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb til patienter med hofte- og knæartrose. Projektet, der har oprindelse i Sverige, har vist, at træning har god effekt på at nedsætte smerter, forbedre funktionen og øge livskvaliteten. 97 % af deltagerne i et GLAD træning-forløb er meget godt tilfredse eller godt tilfredse, når man spørger dem om forløbet tre måneder efter.

Træningen foregår:

Mandage: Kl. 8.00 – 8.45, 15.00 – 15.45 og 17.00 – 17.45
Tirsdage:  Kl. 8.30 – 9.15 og 17.00- 17.45
Onsdage: Kl. 8.00 – 8.45 og 13.00 – 13.45
Torsdag:   Kl. 8.00 – 9.00 og 14.30 – 15.30
Fredage:   Kl. 8.00 – 8.45

Prisen for forløbet er ca. kr. 2.500. Medlemmer af Danmark får et tilskud.

Dine trænere til GLAD træning hos FysioDanmark Horsens er:  Anne Sofie Sørensen, Cecilie Juhler, Majbritt Solsø og Ditte Pedersen (pt. barsel)

Hvorfor har du gennemført et GLAD forløb?

  • ”Min forhenværende fysioterapeutisk anbefalede det grundet slidgigt”

Hvad har GLAD-forløbet gjort for dig? Hvordan kan du mærke ændringerne i din hverdag?

  • ”Det bliver ikke bedre med alderen, men jeg kan udskyde nogle ting igennem GLAD træning. Jeg holder niveau via min GLADtræning.”
  • ”Det har løftet min hverdag ift smerter og hvad jeg kan – jeg kan leve med det nu. Førhen brugte jeg ofte gigtmedicin for at komme igennem en dag – nu tager jeg det sjældent”

Hvad synes du generelt om GLAD træning? Hvad har været godt?

  •  ”ALT – jeg nyder at komme til GLAD træning fordi det giver mig en helt masse – jeg holder mig i gang og kan udskyde en knæoperation”
  • ”Hvis ikke jeg gik til GLAD træning, så tror jeg at jeg var opereret for længe siden”

Andre kommentarer til GLAD træning?

  • ”Det er et rigtig godt program til hofte- og knæproblemer – jeg mærker at det gør en kæmpe forskel”

Palle Lystlund Lauridsen

Artrose kaldes også slidgigt. Mere korrekt er der tale om ledsvigt, da artrose angriber brusk, ledbånd, ledhinde, ledvæske og knogler. Dette medfører en svigtende ledfunktion. Artrose kendetegner sig ved ubalance mellem opbygning og nedbygning af brusk. For at opbygge din brusk skal brusken belastes. Vores GLAD træning-forløb lærer dig om den balance og at belaste brusken i knæet eller hoften korrekt.

Udover GLAD træning tilbyder vi blandt andet effektiv behandling med gigalaser.

Hvorfor får vi artrose?

  • Alder: Artrose kan komme i 30-års alderen, men forekomsten øges kraftigt i 50-års alderen.
  • Køn: Flere kvinder end mænd får artrose i knæled, mens flest mænd oplever artrose i hofteled.
  • Arvelighed: Har familien artrose, øges risikoen for, at du får det.
  • Overvægt: For mange kilo på sidebenene betyder øget belastning på især knæleddene.
  • Ledskade: Halvdelen af alle tidligere ledbåndsskader i knæleddet får artrose 10 – 15 år senere.
  • Stor og langvarig belastning: På arbejde eller i fritiden. Eksempelvis landmænd, brandmænd, værftsarbejdere øger risikoen for hofteartrose.
  • Fysisk inaktivitet: Hvis du ikke er aktiv i hverdagen, bliver brusken ikke belastet, og opbygningen af ledbrusken stopper derved. Dette medfører, at opbygningen bliver for lille sammenlignet med nedbrydningen af brusken.
  • Muskelsvaghed: Svaghed i muskulaturen omkring hofte- og knæled kan øge risikoen for artrose. Det kan skyldes, at musklernes evne til at stabilisere knæet eller hoften forringes, og belastningen af brusken derved bliver ulige.

Hvad gør vi ved artrose?

Der findes ingen pille, som kan hverken forhindre eller stoppe artrose. Behandlingen skal formindske symptomerne, forbedre funktionen og hjælpe dig til at udskyde eller helt undgå operation. Dette gøres ved at forstå sygdommen bedre, træne for at øge sit fysiske aktivitetsniveau og – hvis nødvendigt – tabe sig.

På hjemmesiden for GLAD træning (www.glaid.dk) kan du finde yderligere oplysninger om, hvad GLAD træning går ud på, hvad artrose egentligt er, mere specifikt om træningen samt hvilke resultater man indtil nu har opnået med konceptet.

Kontakt os dog inden, så vi kan nå at lave en individuel test af dig inden den fælles opstart.

Download PDF “Deltagermateriale” og “Patientinformation” her.